טניס מאפשר אימון כולל לכל שרירי הגוף, אימונים קבועים בטניס הם דרך בטוחה ויעילה לשמירה על הכושר. יחד עם זאת יש צורך בתשומת לב למניעת פגיעות באותם שרירים שאינם בשימוש רב על מגרש הטניס.
הדבר נכון במיוחד לכפות הרגליים ולקרסול העומדים במאמצים קיצוניים כתוצאה מהתנועות מצד לצד, מהספרינטים ובלימות הפתע. למשטחים השונים של מגרשי הטניס יש השפעה ניכרת על אופי המאמצים המופעלים על הרגליים.
בין פגיעות הספורט הנפוצות נמצא את ankle sprains, stress fractures, plantar fasciitis, ועוד.. יש פתרון לבעיות אלו באמצעות פיזיותרפיה ומדרסים תפקודיים, ניתן לסייע לשחקן הטניס לשוב במהרה למגרש .
מגרשי חמר הופכים להיות מקובלים יותר, וללא ספק הם בטוחים יותר לכפות הרגליים ולקרסול.
לנעליים המתאימות השפעה מכרעת במניעת פציעות, על הנעליים להיות מותאמות במיוחד לטניס, בניגוד לנעלי ריצה , על נעלי הטניס להיות גמישות במידה מספקת על מנת לאפשר את ההחלקה מצד לצד האופיינית למשחק, נעלי ריצה מטבען קשיחות מדי ועלולות לגרום לפגיעה ברגליים של השחקן, בנוסף אזור האצבעות בנעלי ריצה אינו מרופד, ועלול לגרום לפציעה באצבעות.
רצוי מאד לפני שאתם עולים על המגרש, להיבדק אצל מומחה לכף רגל, המומחה יוכל לזהות אם כף הרגל תקינה, ובמידה ולא , מה הוא הטיפול הנכון,
מאחר ומשחק הטניס כולל ריצות מצד לצד, ושינויים מהירים בכיווני הריצה, המדרסים המיועדים לטניס שונים ממדרסי ריצה או ספורט אחר, ויש צורך במדרס שהוא ייעודי לספורט זה.
פציעות וטיפול
הפגיעות השכיחות ביותר בטניס וכן בספורט מחבט בכלל הם :
• נקעים חוזרים
• יבלות ועור קשה.
• "דורבן" ודלקות בחותלת הכפית.
• שברי מאמץ.
מעל לכל הקשיבו לגופכם, במידה ומתעורר כאב שאינו חולף, אל תבדקו כמה אתם מסוגלים לסבול, כאב עלול להצביע על בעיה שחוסר טיפול בה עלול לגרום לפגיעות בלתי הפיכות. וכרוניות.
אל תזניחו, גשו לטיפול.
מיכאל מנהיים מנכ"ל נוה מעבדות אורטופדיות ,אוניברסיטת תל אביב מרצה בפקולטה לרפואה בית הספר למקצועות הבריאות החוג לפיזיוטרפיה.